Posta Güvercini Nasıl Eğitilir? İşte Ayrıntılı Bilgiler

Posta güvercini yetiştirip bu sporu yapan kişiler posta güvercini nasıl eğitilir sorusunun yanıtı tecrübeli kişilerden sağlamak ister. Öncelikli sağlıklı ve temiz bir ortam yaratmak onların sağlığı için en önemli kurallar arasındadır. Posta güvercinlerini hava şartlarını da göz önünde bulundurarak yol izlenmesi onların yönünü şaşırmaması için önemlidir. Posta güvercinleri çok uzun yıllar öncesine dayanan, iletişimi sağlayan doğuştan bu yeteneğe sahip canlılardır.

Posta Güvercini Özellikleri

Doğuştan gelen yön bulmadaki becerileri ve çevik olmaları onları diğer güvercinlerden ayırır. Posta güvercinlerinin bakımı iyi olduğu takdirde 15 yıla kadar hayatta kalabiliyorlar. Güvercinler 6 veya 10 haftalıkken eğitimi verilmeye başlanabilir. Bir yerden bir yere gitme kabiliyetlerinin gelişmesi için beslendiği bir alanı tanıması gerekir. Bu beslendiği alandan kafesle çıkarılıp yemek yeme saatlerin de bırakılabilir. Bu güvercinin beslenmesi için gittiği yeri bulmasını sağlayacaktır. Bu mesafeyi gün gün arttırılabilir. Bu posta güvercini nasıl eğitilir sorusuna yanıtlar almak için çevrenizde ki tecrübeli kişilerden de yardım isteyebilirsiniz.

Posta Güvercini Giriş Çıkış Nasıl Yapılır?

Güvercinlerin beslendiği bölümde öncelikle istediği zaman çıkmasını engelleyen bir sistem kurulmalıdır. Çıktığı zaman ise geri dönüşün de her zaman sabit bir giriş yeri ayarlanmalıdır. Giriş yerini benimseyen posta güvercini girişlerin de rahatlık sağlayacaktır ayrıca güvercinin girişinden sonra çıkışı engelleyen bir sistem düzeneği de kuşun yine güvenliği için önemlidir.

Posta Güvercini Ne Kadar Uçar?

Öncelikle posta güvercini nasıl eğitilir sorusunun cevabı yine burada verilebilir. Posta güvercinini eğitmekteki ilk kural onunla pratik yapmaktır. Haftada da bir kaç gün kafesiyle beraber mil ölçüleri artıra artıra yol izlenmelidir. Yapıları gereği evlerini bulacaklardır. Bu onların gelişimi için oldukça önemli olacaktır. 800 km'ye kadar yol alırken bu 500 mile eşittir.

Posta Güvercini Gideceği Yeri Nasıl Bulur?

Yıllarca araştırılmış olan bu konu son 50 - 60 yıl içerisinde netliğe kavuşmuştur. İnsanlar gibi yakın mesafede yol ve sokakları akılların da tuttukları gözlemlenirken uzun mesafeler de ise gagalarındaki demir bakımından zengin olan nöronlarla yönlerini bulabiliyorlar. Yönlerini bulmaya çalışırken hava moleküllerinden yardım alıyorlar. Bu da onların aslında gözleri kapalı bile olsa varış noktalarına ulaşmalarını sağlıyor. İçeriğimizde posta güvercini nasıl eğitilir sorusuna yanıtlar bulup memnun kaldıysanız aşağıdaki yorumlarda bunu bize bildirebilirsiniz.